Filumena Marturano

8 d'octubre | 20:30 hores

Eduardo De Filippo
El drama, la tragèdia i la comèdia units en aquest fantàstic clàssic d’Eduardo de Filippo

Filumena Marturano és una lluitadora i una vitalista. I sobre l’escenari serà una Clara Segura desbordant força, encant i passió, enamorant i desafiant Domenico, interpretat de manera autèntica i precisa pel napolità Enrico Ianniello.
Després de 25 anys de viure mantinguda per Domenico Soriano i de múltiples negatives de casar-se amb ella, Filumena decideix fingir una greu malaltia per aconseguir que al llit de morta Domenico accepti contraure matrimoni. La casa és plena de metges i veïns, i enmig d’aquest ambient fúnebre arriba el capellà per donar-li l’extremunció i s’organitza el casament. Mentrestant, una jove amant
de Domenico espera ansiosament a l’habitació del costat que Filumena traspassi… Però, un cop casats, Filumena Marturano s’aixeca del llit fresca com una rosa, i és aquí que comença l’espectacle.
Què ha empès a Filumena a muntar tota aquesta farsa? Per què aquesta obsessió per casar-se amb Domenico? I ell per què portava 25 anys defugint el matrimoni?
Aquesta és una comèdia d’embolics, secrets i intencions capgirades. Filumena és la protagonista d’un periple de vida que l’ha conduïda a enganyar, robar i aprofitar-se de Domenico, que sempre ha nedat en l’opulència. L’esclat de la seva relació amorosa esquitxa tothom qui els envolta i fins i tot a qui encara no els envolta. Tota la veritat és bolcada sobre la taula, però ja sabem que la veritat sovint és dolorosa…

Contacte

Plaça Prim, nº 4 Planta 2
43201 Reus (Tarragona)

tel:+977331197 | 640 564 618
info@fundacioteatrefortuny.org

Facebook, Instagram, Vimeo